Paleet Karl Johan

Paleet Karl Johan

Lyskonseptet tar utgangspunkt i Jarmund/Vignæs arkitekter sitt hovedgrep og materialvalg.
Se artikkel under fagstoff i bladet FRAME

1. etasje og 2. etasje
Fargetemperatur på lyset i fellesområdet er varmere enn butikkvinduene. 
Ideen er at butikkvinduene skal fremstå "krispere" og i en noe kaldere
fargetemperatur slik at de får fokus som "kikkebokser".
I hovedtrappen en moderne kobberinstallasjon som siler dagslyset. 
I trapperommet ønsket man en "wow"-opplevelse. Her er hjertet i Paleet kjøpesenter
og hovedkommunikasjonsåren inn og opp/ned. Trapperommet skulle egentlig lukkes
helt for dagslys, men da ville man miste høyden og romfølelsen. Lyset i kobberinstallasjonen
har en kombinasjon av dagslys og kunstig belysning og gir en ulik dynamikk til
trapperommet på dag og kveldstid.

Lysdesign og design av kobberinstallasjon i dagslysåpning er laget av Linda Knoph Vigsnæs.

Hovedmaterialene er:
Vegg: Sedertre
Tak: Røffe strekkmetallplater som henger som bølger med T5 lysrør over
Gulv: Lyst terrasso
Søyler: Skinne og kobber

Prosjektbeskrivelse
Sted: Paleet, Karl Johan
Type prosjekt: Kjøpesenter
Klient: KLP
Størrelse: ca 1500m2
Foto: Nils Petter Dale
Arkitekt: Riss AS og JVA arkitekter AS
Kobberarbeider: Vestfold Kobber og Blikkenslagerverksted
Lysdesign: Lysstoff AS v/Linda Knoph Vigsnæs